Over Amstelpark

Amstelpark heeft een rijke historie als tennisschool en heeft vele spelers begeleid naar de internationale top. In 1986 richtten Jan de Ruijter, Duncan de Mooij, Hans Puijker en René Moos Amstelpark Tennis School op aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam. In 1996 verhuisde de tennisschool naar de rand van het Amsterdamse Bos.

Eerste professionele tennisschool van Nederland

Historie

Om de geschiedenis van Amstelpark beter te begrijpen keren wij terug naar het jaar 1995 wanneer de Raad van State de (omstreden) bouw van een groot tennispark (Amstelpark) op een stuk braakliggend terrein definitief toestaat. 

 

Amstelpark bestond al sinds 1986 en huisvestigde zich sinds dit jaartal op de Gustav Mahlerlaan (voorheen de Karel Lotsylaan) wat nu het hart van de Amsterdamse Zuid-as vormt. Het tenniscentrum moest op wens van de gemeente ‘opschuiven’ om zodoende plaats te maken voor een nieuw, prestigieus hoofdkantoor van de ABN/AMRO.

Het ontstaan van Amstelpark

Amstelpark verhuist in 1996 definitief naar de huidige locatie aan de Koenenkade. Het exploiteert vanaf dat jaartal 42 tennisbanen, een zwembad inclusief saunafaciliteiten, 12 squashbanen, een riante fitnessruimte, spelersverblijven en meerdere horecagelegenheden. Een uniek complex dat qua allure door sommigen al snel wordt aangemerkt als de ‘Amsterdam Arena’ van de tenniswereld.

 

De torenhoge ambitie blijkt uit de hosting van het ontzagwekkende Grolsch Open (ATP) toernooi nog voordat het park officieel is geopend. In de jaren die volgen ontwikkelt Amstelpark Tennis zich als een geduchte concurrent van de overige parken en weet het een steeds groter publiek voor zich te winnen. 

 

Het jaartal 2004 vormt een belangrijke mijlpaal in het verleden van Amstelpark als de twee eigenaren van het park besluiten elk hun eigen koers te varen. Dit resulteert in een ingrijpende beleidsmatige wijziging als in 2007 wordt besloten het dan geldende tennis- en sportaanbod te verrijken met een wellnesscentrum dat in de wijde omtrek zijn gelijke niet kent. Alhoewel de naam in de loop der jaren evolueert (Spa Zuiver — Zuiver Amsterdam) ziet Spa Sport Hotel Zuiver op 25 juni 2009 het levenslicht en is het voormalig burgervader Job Cohen in hoogsteigen persoon die het centrum op deze datum officieel voor geopend verklaard.

Amstelpark nu

Amstelpark staat sinds jaar en dag bekend als de grootste tennisschool van Nederland. De kwalitatief hoogwaardige tennislessen worden gegeven aan mensen van alle leeftijden en niveaus. Naast de prestatieve tennissers die in (semi) fulltime programma’s trainen, bestaat er ook een groot aanbod voor de recreatieve tennisser. Verder is er de mogelijkheid contractbanen te huren, deel te nemen aan tenniskampen, competitie te spelen en toernooien te winnen.

Geen ledenstop

Bij Amstelpark Tennis hanteren we geen ledenstop. Dat betekent dat onze deuren wijd openstaan voor iedereen die de passie voor tennis wil delen en zich wil aansluiten bij onze levendige gemeenschap.

Het hele jaar door

bij Amstelpark kun je het hele jaar door tennissen. Als enige tennisclub in Amsterdam biedt Amstelpark bij slechte weersomstandigheden de mogelijkheid om naar de binnenbanen uit te wijken.

Geen bardienst

Bij Amstelpark hoef je je geen zorgen te maken over bardiensten, want de horeca wordt volledig door ons professionele team opgepakt! Zo kan jij als lid volop genieten van het tennissen zonder enige verplichtingen.

Binnenbanen
Indoor wordt er bij Amstelpark getennist op Porous Cushion Court. Een trage baansoort die met betrekking tot de stuit van de bal in de buurt komt van tennis op gravel. De 11 binnenbanen worden gebruikt voor tennislessen, losse baanverhuur en contractbaanhuur. Uiteraard zijn ook deze banen voorzien van verlichting zodat er de hele dag door kan worden getennist.
Buitenbanen
Er kan volop in de buitenlucht worden getennist bij Amstelpark. Met een totaal van 21 gravelbanen voorzien van verlichting kan er bij goed weer de hele week naar hartenlust buiten worden getennist. Professionele groundsmen zijn in dienst om optimale kwaliteit van de banen te garanderen.

Faciliteiten

Tennisclub Amstelpark in Amsterdam biedt uitstekende faciliteiten voor tennisliefhebbers van alle niveaus. Ervaar ons park en ontdek dat het de perfecte omgeving is om je tennisvaardigheden te verbeteren.

Kleedkamers

Onze tennisclub biedt de mogelijkheid om je voorafgaand aan een tennisles of match om te kleden in comfortabele kleedkamers. Na afloop kun je in alle rust douchen of nog even een drankje doen in het Amstelpark Clubhuis.

Tennisdirect

In de winkel van TennisDirect kun je terecht voor al je tennismaterialen en tenniskleding. De professionele medewerkers in deze winkel kunnen je voorzien van het beste advies op het gebied van rackets, kleding, schoeisel, tennisballen en bespanning.

Horeca

Bij Amstelpark Tennis kun je genieten van onze professionele horecafaciliteiten. Neem gezellig plaats in ons sfeervolle clubhuis of op ons terras in de frisse buitenlucht.

Parkeergelegenheid

Bij Tennisclub Amstelpark hoef je je geen zorgen te maken over parkeergelegenheid. We bieden ruime en handige parkeermogelijkheden voor onze bezoekers.

De beste tijd om te beginnen, is nu

Schrijf je nu in!