Eredivisie RECAP – Speelweekend 1’24

Deel

Zaterdag

Het Eredivisie-seizoen is altijd een langverwacht hoogtepunt voor Team Amstelpark, waar ze vol enthousiasme naar uitkijken. Helaas begon dit jaar met een uitdaging toen ze tegen Rapiditas een teleurstellende 5-1 nederlaag leden. Ondanks enkele sterke individuele prestaties, konden ze de wedstrijd niet naar hun hand zetten.

Singles:

  • Annick verloor haar wedstrijd met 6-2, 6-2. Ze had moeite om haar tegenstandster te overmeesteren.
  • Chantal verloor met 6-2, 6-3. Ondanks enkele sterke momenten, kwam ze net tekort om de overwinning te pakken.
  • Stijn zorgde voor een lichtpuntje door Sem Verbeek te verslaan met 7-5, 6-2. Dit was een revanche van vorig jaar en een welverdiende overwinning.
  • Deney speelde een spannende wedstrijd tegen Igor Sijsling maar verloor uiteindelijk met 6-4, 7-6. De tweede set zat dicht bij een keerpunt, maar Deney kon net niet genoeg druk uitoefenen om een derde set af te dwingen.

Zondag

Op zondag stond er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Ondanks de nederlaag van zaterdag begon de dag vol hoop en enthousiasme. De spelers en supporters waren vastberaden om dit keer de punten thuis te houden, wat zorgde voor een geweldige sfeer op Amstelpark.

Singles:

  • Annick speelde tegen een talentvolle jeugdspeelster uit de top van Nederland. Ze had kansen in de eerste set en won de tweede set overtuigend, maar verloor de derde set nipt met 6-4.
  • Chantal begon sterk en domineerde haar wedstrijd. Ze stond in de derde set met 3-0 en later 4-1 voor, maar liet de wedstrijd uit haar handen glippen.
  • Deney speelde uitstekend tegen Gijs Brouwer, de huidige nummer 3/4 van Nederland. Hij stond op het punt te winnen, maar verloor de tweede set in een tie-break en uiteindelijk de derde set met 6-2, 5-7, 2-6.
  • Stijn verloor de eerste set en kwam goed terug, maar raakte geblesseerd aan zijn knie, wat leidde tot een verlies in de tweede set met 7-5 en hem uitschakelde voor het dubbelspel.

Dubbels:

Door de blessure van Stijn moest de herendubbel worden aangepast. Samuele Pieri en Deney Wassermann namen het over en wonnen de eerste set met 6-3. De tegenstanders gaven de tweede set op wegens een blessure. De dames dubbel had kansen in de eerste set en zelfs set points in de tie-break, maar verloren uiteindelijk in twee sets.

Vooruitzicht: focus op handhaving

Na twee nederlagen richt Team Amstelpark zich nu op handhaving in de Eredivisie. Met drie speeldagen voor de boeg, hopen ze op versterking aan de dameskant om meer punten te scoren. Hoewel de play-offs nu ver weg lijken, blijft het team vastberaden en positief. Vrijdag biedt een nieuwe kans om zich te herpakken en te laten zien waartoe ze in staat zijn. Het team blijft vechten, met als eerste doel handhaving.

Vrijdag spelen we tegen Zandvoort 1, zaterdag tegen Leimonias 1 en zondag tegen Alta 1. Met de steun van onze trouwe supporters en een hernieuwde energie gaan we vol vertrouwen deze wedstrijden tegemoet. Alle support is welkom! Samen maken we er een succesvol weekend van!