Tennisles Junioren

Tennislessen junioren zomer 2024

 

Als recreant kun je bij Amstelpark Tennis terecht voor de beste tennislessen in groepsverband of privé. Amstelpark heeft uitsluitend professionele tennistrainers in dienst en zij geven tennisles op ieder niveau voor jong en oud. De lessen worden ingedeeld naar speelsterkte zodat je altijd op jouw niveau kan tennissen. Er wordt 7 dagen per week lesgegeven.

 

Klik hier voor de algemene voorwaarden. 

 

Voor de nieuwe lessenreeks kun je je per midden januari / begin februari inschrijven. Deze reeks start per april.

Voor flexibele privé lessen kan er worden gemaild naar tennis@amstelpark.nl 

Over de tennislessen

Amstelpark biedt tennislessen aan voor junioren van 5 t/m 17 jaar. Per leeftijdscategorie en speelniveau wordt er gebruik gemaakt van aangepaste baanafmetingen en tennisballen. De kleuren wit, rood, oranje, groen en geel vormen de basis van de opbouw van de lessen.
De lessen worden gegeven op doordeweekse dagen na schooltijd tot 18:00 uur en in het weekend in de ochtend en middag. Er worden natuurlijk ook leerzame toernooitjes en wedstrijden georganiseerd zodat het geleerde in de praktijk kan worden gebracht.

Lesperiode

Junioren (8 april 2024 t/m oktober 2024)

Deze lesperiode bestaat uit 16lessen. Wij vragen u een zo ruim mogelijke beschikbaarheid op te geven. (min 5 lesuren) Alle lessen worden op onze binnenbanen gegeven van maandag t/m vrijdag 09:00 – 23:00 en in het weekend van 09:00 – 22:00

Tarieven

In onderstaande tabel staat een overzicht van de cursussen met de informatie en prijzen.

Tennisles Junioren
CursusBeschrijvingAantal lessenPrijs
Cursus WitBeginnerslessen (4 t/m 10 jaar), max. 10 op 1 baan16 lessen€ 410
Tennis Kids RoodVervolglessen beginnende jeugd (5 t/m 10 jaar) | max. 10 kinderen op 1 baan16 lessen€ 410
Tennis Kids OranjeGevorderde jeugd (7 t/m 12 jaar) | max. 8 kinderen op 2 banen16 lessen€ 495
Tennis Kids GroenGevorderde jeugd (9 t/m 14 jaar) | max. 8 kinderen op 2 banen16 lessen€ 495
Jeugd BlauwBeginnende jeugd (10 t/m 17 jaar) | max. 8 kinderen op 2 banen16 lessen€ 495
Jeugd GeelGevorderde jeugd (11 t/m 17 jaar) | max. 8 kinderen op 2 banen

16 lessen van 1 uur

16 lessen van 2 uur (alleen  weekend)

€ 495

€ 870

 

PrivétrainingPrivétraining voor junioren, max. 216 lessen€ 1650

Indeling tennislessen

De indeling van onze lessen worden gebaseerd op de leeftijd en speelsterkte van de kinderen. Dit is door vertaald naar zes fases: Wit, Rood, Oranje, Groen, Blauw en Geel. Bij elke fase horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Hieronder lichten wij alle kleuren toe.

WIT

Voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar is er Tenniskids Wit. Ze leren de basis van tennis en de tennisvereniging kennen door speelse oefeningen. Dit omvat bal- en racketvaardigheden, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, die zijn afgestemd op hun leeftijd en belevingswereld.

ROOD

In Tenniskids Rood leren kinderen tot en met 10 jaar verder over tennis. Ze ontwikkelen basisvaardigheden in beweging en coördinatie. Ze nemen deel aan leuke verenigingsactiviteiten en spelen korte wedstrijdjes in de Rode competitie als onderdeel van hun team. Ze kunnen ook deelnemen aan Tenniskids-toernooitjes, die vaak maar een dag(deel) duren. In Rood gebruiken ze een zachte rode bal en spelen ze op een minibaan.

ORANJE

Tenniskids Oranje is gericht op de verdere ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. Ze leren nieuwe slagen en technieken om uiteindelijk op een grote baan te kunnen spelen. In de Oranje competitie spelen ze wedstrijdjes als onderdeel van een team. Ze kunnen ook deelnemen aan eendaagse Tenniskids-toernooitjes die landelijk worden georganiseerd. In Oranje spelen kinderen met een oranje bal op een driekwartbaan.

GROEN
Tenniskids Groen zijn tennissers tussen de 9 en 14 jaar oud. Het is de laatste fase waarin kinderen zich voorbereiden op tennis op de hele baan. Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden verder ontwikkeld. In Groen worden de wedstrijden langer en speelt competitietennis een belangrijke rol in de Groene competitie. Tenniskids-toernooitjes voor Groen duren vaak meerdere dagen en kunnen gekoppeld zijn aan een open juniorentoernooi. In Groen spelen kinderen met een langzame groene bal op een hele baan.

BLAUW

Junioren Blauw zijn beginnende jeugdspelers tussen de 10 en 17 jaar, die nog weinig ervaring hebben met tennis. Het speelveld en de ballen worden aangepast op het niveau van de speler. Deze fase biedt de spelers de mogelijkheid om hun vaardigheden te ontwikkelen en uitdagingen aan te gaan die bij hun groeiende niveau passen.

GEEL

De laatste jeugdfase is de Gele fase. Dit is bedoeld voor gevorderde junioren in de leeftijd van 11 tot en met 17 jaar. De Gele fase is de vervolgopleiding na de Groene fase. In deze fase spelen de junioren op een heel tennisveld, zoals volwassen tennissers. Daarnaast gebruiken ze gele normale tennisballen.

De beste tijd om te beginnen, is nu

Schrijf je nu in en tennis tot en met april gratis!

This site is registered on wpml.org as a development site.