Veelgestelde vragen

Lidmaatschappen

T.C. Amstelpark maakt gebruik van het afhangbord van de KNLTB. Je kunt gebruikmaken van de terminal bij de tennisdesk. Daarnaast is het mogelijk om online een baan te reserveren.

Wanneer het regent of slecht weer is mag er gebruik worden gemaakt van de op dat moment beschikbare binnenbanen. Deze binnenbanen kunnen nooit van tevoren worden gereserveerd. Tijdens het zomerseizoen (april t/m september) is dit gratis. Tijdens het winterseizoen (oktober t/m maart) betaal je hiervoor de helft van de geldende baanhuur.

Een baan wordt altijd gereserveerd voor de duur van 1 uur. Korter of langer is niet mogelijk. Wil je na het spelen nog een uur spelen dan kun je dit ter plekke afhangen indien er een baan beschikbaar is. Op deze manier houden we het eerlijk voor alle leden en geven we iedereen gelijke kansen om te spelen.

Je kunt maximaal 7 dagen vooruit een baan reserveren. Zodra je een reservering hebt gespeeld kun je de volgende baan reserveren.

Je kunt 1 baan voor 1 uur reserveren. Zodra de reservering is gespeeld kun je een volgende reservering plaatsen. 

Bij T.C. Amstelpark kun je terecht voor een Volledig of Dal lidmaatschap. Voor studenten hebben wij een special tarief voor beide lidmaatschapsvormen. Voor junioren is er het Jeugdlidmaatschap. Klik hier voor meer informatie over de verschillende lidmaatschappen.

Momenteel is dit nog niet het geval, maar we hopen in de toekomst een mooi aanbod te kunnen doen aan familieleden die samen willen tennissen.

De betaling voor nieuwe aanmelding vindt plaats binnen de eerste 4 weken na datum van aanvraag. De betaling van bestaande lidmaatschappen vindt jaarlijk plaats aan het einde van februari of begin van maart. U geeft ons hiervoor een doorlopende incassomachtiging bij aanvraag van het lidmaatschap. Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Het lidmaatschap van T.C. Amstelpark is een automatische doorlopend lidmaatschap. Zolang je lid wenst te blijven hoef je niets te doen. Alléén opzeggingen die vóór 1 januari voorafgaand aan de verlenging schriftelijk (email of post) door ons zijn ontvangen kunnen deze automatische verlenging stoppen.

Als je je lidmaatschap op wilt zeggen dien je dit, uiterlijk 31 december voorafgaand aan de volgende verlenging op 1 april, door middel van een email (tennis@amstelpark.nl) of brief (Amstelpark Tennis. Koenenkade 8, 1081KH Amsterdam) aan ons kenbaar te maken. Je kan dan nog gebruik maken van je lidmaatschap tot 31 maart. Indien er geen officiële opzegging is ontvangen vóór 1 januari, wordt het lidmaatschap automatisch verlengd met een jaar. Het lidmaatschapsjaar loopt van 1 april tot en met 30 maart.

Voor onze leden organiseren we een breed scala aan toernooien en competities. Daarnaast bieden we tweemaal per week (maandagochtend en woensdagavond) een mogelijkheid om aan de Toss deel te nemen. Voor de Toss hoef je je als lid niet aan te melden, je dient alleen je tennispas mee te nemen. Met een lidmaatschap wordt je ook aangemeld bij de KNLTB zodat je aan officiele toernooien mee kun doen zoals het Amstelpark Open.

Vanwege de enorme drukte is het helaas niet mogelijk proeflessen te verzorgen. Wel is het mogelijk om een enkele privéles te boeken.

Tennislessen

Vanwege de enorme drukte is het helaas niet mogelijk proeflessen te verzorgen. Wel is het mogelijk om een enkele privéles te boeken. 

De kosten van een losse privéles (50 minuten) bedraagt €99,-. Dit bedrag is inclusief baanhuur, trainer en tennis benodigdheden. Als je een losse privétraining wilt boeken kun je contactformulier op onze site gebruiken.

Het zomerseizoen loopt van 1 april t/m 30 september. Het winterseizoen loopt van 1 oktober t/m 31 maart. Het kan weleens voorkomen dat een eerste of een laatste les van het seizoen in het andere seizoen valt. 

Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier op onze website zodra die zichtbaar wordt op het moment dat de inschrijvingen openen. Voor lessen in het zomerseizoen is dit vanaf januari, voor winterlessen kan je je vanaf juli inschrijven. 

Je hoeft geen lid te zijn om tennislessen te volgen. Echter, mocht je naast de tennislessen in je vrije tijd willen tennissen, dan raden we je wel aan om onze lidmaatschappen te bekijken. 

Als het seizoen nog niet al te ver gevorderd is kunnen we zeker nog kijken of we een plekje kunnen vinden. Je betaalt dan altijd alleen voor het aantal resterende tennislessen.

Alleen als we je daadwerkelijk hebben kunnen indelen zullen we overgaan tot incasseren. We incasseren pas na de eerste lesdag van het seizoen. Klik hier voor de algemene voorwaarden. 

Sportkleding, tennisschoenen, een bidon en als je die hebt een tennisracket. Mocht je zelf nog geen racket hebben dan kun je er één van ons lenen. In de TennisDirect sportshop naast het Amstelpark Clubhuis kun je terecht voor alle kleding en materialen die je nodig hebt.

In principe ben je zelf verantwoordelijk voor het bijwonen van de lessen. In overleg met de trainer kan er worden gekeken of er mogelijkheden zijn een les een keer in te halen. Dit is echter nooit een garantie en moet worden gezien als een service vanuit Amstelpark.

Competitie

Inschrijven voor de voorjaarscompetitie kan vanaf november/december. Inschrijven voor de najaarscompetitie kan vanaf juni/juli.

voor kinderen bieden wij rood / oranje / groen/ geel competitie aan
Rood : leeftijd 6 t/m 9 jaar
Oranje: leeftijd 8 t/m 11 jaar
Groen : leeftijd 10 t/m 12 jaar
KNLTB junioren competitie (geel): leeftijd 11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar

 

Deze competitie wordt zowel in het voorjaar als in het najaar gespeeld.

Overleg met de betreffende trainer welke competitie het beste voor uw kind is
Vervolgens kan er ingeschreven worden via tennis@amstelpark.nl

Inschrijven voor de competitie kan zowel als een team als individueel. Schrijf je individueel in dan gaan wij kijken of er een passend team voor je is.

De kosten voor deelname aan de KNLTB competitie bedragen  €40,- per persoon per competitieseizoen. Voor leden met een Dal lidmaatschap die willen deelnemen tijdens de piek-uren, zijn de kosten €90,- per persoon.

Toernooien

Aan clubtoernooien kan iedereen mee doen. Om mee te doen aan competitie of Open Toernooien moet je in het bezit zijn van een bondsnummer.

Je krijgt een bondsnummer wanneer je lid wordt van Tennisclub Amstelpark. Voor een overzicht van onze lidmaatschappen klik je hier

De beste tijd om te beginnen, is nu

Schrijf je nu in en tennis tot en met april gratis!