Robert-Jan Luttikhuis nieuwe hoofdtrainer van Amstelpark

Deel

Wij zijn verheugd te melden dat Robert-Jan Luttikhuis per 1 september 2017 zal starten als de nieuwe Hoofdtrainer van Amstelpark Tennis.

Robert-Jan is een oude bekende van Amstelpark en zit ondertussen al bijna 30 jaar in het trainersvak. Amstelpark haalt hiermee een zeer ervaren hoofdtrainer in huis die onder andere heeft gewerkt met spelers als Igor Sijsling, Martin Verkerk, Miriam Oremans, Stephanie Rottier en onze eigen Melvyn op der Heijde. Dit was in de tijd dat Robert-Jan werkzaam was bij Amstelpark als selectietrainer.

Robert-Jan zal hiermee Bas Coulier vervangen die is aangesteld als Hoofdbondscoach bij de KNLTB. “Zelf ben ik nauw betrokken geweest bij het proces van het vinden van een nieuwe hoofdtrainer voor Amstelpark. Ik ben zeer content met de keuze die is gemaakt uit de verschillende kandidaten voor de functie. Robert-Jan is zeer vakbekwaam en brengt een schat aan ervaring en kennis mee,” aldus Bas Coulier.

Leonne Heffels, die bij Amstelpark verantwoordelijk is voor de jongste jeugd  onder 12, kent Robert-Jan nog van hun tijd als District Tennis Leraren. “In de tijd dat ik voor de KNLTB werkte als DTL voor Amsterdam, kwam ik Robert-Jan regelmatig tegen op de vele jeugdtoernooien en de landelijke trainingsdagen van de KNLTB. Hij was toen DTL van Overijssel en wij begeleidden talenten op de hogere jeugdtoernooien. Een zeer gewaardeerde collega en gedreven trainer/coach.”

Onze eigen Melvyn op der Heijde, verantwoordelijk voor de talentvolle jeugd t/m 14 jaar, heeft zelf nog getraind onder Robert-Jan. ”Ik ben erg blij om te horen dat we bij Amstelpark onder leiding van Robert-Jan gaan werken en kijk er naar uit om de spelers gezamenlijk op te leiden. We zullen veel hebben aan zijn kennis en ervaring”.

Robert-Jan heef er zelf ook veel zin in. “Vanaf 1 september 2017 ga ik een fantastische uitdaging aan als Hoofdtrainer van Amstelpark Tennis. Ik kijk erg uit naar de hernieuwde samenwerking met Hans Puijker en de toptrainers van Amstelpark. Maar misschien nog wel het mooiste vooruitzicht, is het leren kennen van en werken met de talentvolle spelers van Amstelpark”

 We zijn blij zo’n belangrijke functie te kunnen vullen met een ervaren teamspeler en vakkundig trainer/coach als Robert-Jan.