Trainers

Bij Amstelpark zijn we trots op onze gepassioneerde en deskundige tennistrainers. Ons team van trainers staat klaar om hun jarenlange ervaring en expertise met jou te delen, ongeacht je niveau.

Gepassioneerde en deskundige trainers

Ontmoet onze trainers

Melvyn op der Heijde

Hoofdtrainer

Op zesjarige leeftijd ben ik bij H.T.C. Santana begonnen met tennissen. Ik was geen natuurtalent in de jeugd maar na intensieve tennistrainingen en de overstap naar Amstelpark op mijn 21e steeg mijn ranking naar 231 op de wereldranglijst en nummer vier op de Nederlandse ranglijst. In die tijd heb ik meerdere Future toernooien gewonnen en kwalificaties gespeeld bij drie van de vier Grand Slams. Omdat ik zelf op internationaal niveau heb gespeeld wil ik mijn ervaringen graag delen en overbrengen.Sjoerd Amsterdam

Hoofdtrainer

Op achtjarige leeftijd sloeg ik voor het eerst tegen een bal bij E.L.T. Volley. Omdat ik naast tennis in de jeugdopleiding bij F.C. Eindhoven speelde, had voetbal mijn voorkeur. Na de middelbare school heb ik het CIOS afgerond met tennis als specialisatie. Bij Amstelpark Tennis ben ik met veel plezier verantwoordelijk voor de Junioren en Volwassenen in de recreatieve tak.

Leonne Heffels

Hoofdtrainer, Begeleider jeugd

Leonne is bij Amstelpark verantwoordelijk voor de Tennis Kids programma’s Rood, Oranje en Groen. De afgelopen 35 jaar was zij actief als District Tennislerares (DTL) en Regio scout Noord West van de KNLTB, haar laatste seizoen aldaar was ze zelfs de enige landelijke scout. Ook was Leonne medeverantwoordelijk voor het opzetten van het succesvolle Tennis Kids programma, dat het Nederlandse jeugdtennis naar een hoger niveau heeft getild.

Boy Westerhof

Hoofdtrainer

Boy Westerhof, opgegroeid in Drenthe, ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor tennis dankzij zijn familie. Na zijn middelbare school streefde hij naar een professionele tenniscarrière, waarbij hij over de hele wereld deelnam aan prof toernooien. Een blessure dwong hem tot een tijdelijke pauze, waarin hij bij de KNLTB de trainersopleiding volgde. Sindsdien is hij actief als tennisleraar op TC Amstelpark, waar hij zelf ook trainde. Hij leidt de selectie- en fysieke trainingen met als doel spelers te verbeteren in een positieve en hardwerkende groepssfeer. Hoewel hij geen favoriete slag had, was zijn forehand vaak gevreesd door tegenstanders.

Roy Linders

Hoofdtrainer

In 1992 ben ik begonnen met tennissen bij T.C. Lichtenberg (Weert, Limburg). Ik heb altijd veel getraind en wedstrijden gespeeld tot 2002 toen ik naar het CIOS in Sittard ging en voor het eerst in aanraking kwam met het geven van tennislessen. Na het behalen van mijn CIOS diploma en tennistrainerslicenties ben ik fulltime tennisles gaan geven. Daarnaast heb ik diverse applicatiecursussen gevolgd zoals Tenniskids en rolstoeltennis 1. Sinds 2010 ben ik werkzaam als trainer bij Amstelpark.

Josko Vucic

Recreatietrainer

Ik heb van mijn 7e tot mijn 17e tennis gespeeld in Kroatië. Na een korte pauze, besloot ik op 20-jarige leeftijd terug te keren naar de tenniswereld maar dan als coach. Na verloop van tijd voelde ik de behoefte om nieuwe mensen te ontmoeten en mijn horizon te verbreden. Dit leidde me naar Amstelpark, waar ik nu al 2,5 jaar werk als tennisleraar. Met elke les streef ik ernaar al mijn spelers te helpen hun tennisniveau te verbeteren en de baan met een positieve instelling en een glimlach te verlaten. Een goede sfeer en goed georganiseerde lessen zijn essentieel voor dit succes.

Artem

Artem Ivchenko

Recreatietrainer

Artem begon op 6-jarige leeftijd met tennissen en heeft in Oekraïne, Duitsland en Zwitserland getraind. Als junior won hij toernooien in verschillende landen en speelde hij op ITF Futures. Na zijn actieve carrière begon hij op 22-jarige leeftijd met coachen. Hij heeft een diploma in lichamelijke opvoeding en werkt nu al 1,5 jaar als tenniscoach op Amstelpark, waar hij zich vooral richt op de technische vaardigheden van zijn leerlingen. Zijn favoriete slagen zijn de opslag en de forehand.

Carlo

Carlo Piva

Recreatietrainer

Carlo Piva is een doorgewinterde tenniscoach met maar liefst 18 jaar ervaring. Zijn expertise strekt zich uit van het begeleiden van beginners tot topspelers van alle leeftijden. Hij heeft zowel nationaal als internationaal gecoacht en gespeeld, met ervaring in Londen, Engeland en momenteel in Amsterdam, Nederland. Zijn passie voor tennis begon al op jonge leeftijd en hij heeft als tiener zelfs het vertegenwoordigende niveau bereikt in Australië. Naast zijn betrokkenheid bij tennis heeft Carlo ook 18 maanden ervaring als leraar in het voortgezet onderwijs voor natuurwetenschappen en lichamelijke opvoeding in Dagenham, VK.

Timo

Timo Jansen

Recreatietrainer

Hoi allemaal! Ik ben Timo, tenniscoach bij Amstelpark. Sinds mijn zesde ben ik gepassioneerd door tennis en die liefde is nooit afgenomen. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan het CIOS, waar ik werd opgeleid in verschillende sporten, met de nadruk op tennis. Op Amstelpark geef ik tennislessen aan zowel recreatieve spelers als de selectie. Daarnaast verzorg ik fysieke trainingen voor de selectie. Mijn belangrijkste focus tijdens lessen is dat spelers leren zelf oplossingen te vinden voor verschillende situaties. Hoewel techniek cruciaal is, geloof ik dat elke bal uniek is en vraagt om nieuwe aanpassingen. Mijn favoriete slag is de dropshot, mijn geheime wapen tijdens wedstrijden als het goed wordt toegepast in de rally.

nikolai

Nikolai Manchey

Recreatietrainer

Mijn tennisreis begon op 6-jarige leeftijd op een rustieke tennisbaan in een ziekenhuis op het Zuid-Afrikaanse platteland. Ondanks de uitdagingen van die baan, bloeide mijn passie voor tennis op en werd ik als tiener drie jaar op rij de beste speler van Zuid-Afrika in mijn leeftijdsgroep. Beperkte middelen stuurden mijn pad weg van een professionele carrière, maar met een Division 1 tennisbeurs in de Verenigde Staten zette ik mijn opleiding voort. Op 17-jarige leeftijd begon ik met coachen in Zuid-Afrika en Amerika, waarbij ik mijn liefde voor het spel combineerde met het verlangen om anderen te inspireren. Sinds september 2023 ben ik tennistrainer op Amstelpark en mijn rol gaat verder dan alleen coachen. Ik stimuleer een diepe waardering en enthousiasme voor tennis. Mijn aanpak omvat het verbeteren van technische vaardigheden en aandacht voor de mentale en emotionele aspecten van het spel voor een holistische ontwikkeling van elke speler. 

massimo

Massimo Lupi

Recreatietrainer

Ik ben Massimo Lupi, 26 jaar oud, afkomstig uit Italië. Mijn tennisreis begon op 6-jarige leeftijd in een lokale tennisschool, waar ik onder leiding van een Argentijnse coach trainde. Op mijn 15e begon ik ook tennislessen te geven, wat mijn passie voor coaching aanwakkerde. Na mijn studie motorische wetenschappen werkte ik twee jaar als coach in Argentinië en vervolgens in Ravenna, Italië. Daarna verhuisde ik naar Spanje voordat ik eind september 2023 bij Amstelpark kwam werken. Hier richt ik me op recreatief tennis en kinderkampen, waarbij mijn focus ligt op het opbouwen van sterke relaties met mijn spelers en het aanleren van basisprincipes en technieken. Mijn favoriete slag is de dropshot. 

wojtek

Wojtek Gawlak

Recreatietrainer

Ik begon mijn tennisreis op 9-jarige leeftijd en ontwikkelde me tot een Top 20-speler bij junioren en mannen in Polen. Mijn kenmerkende slag is de dubbelhandige backhand langs de lijn, waar ik vertrouwen in heb ontwikkeld door mijn jarenlange ervaring. Voordat ik naar Amsterdam kwam, heb ik waardevolle ervaring opgedaan als tenniscoach bij de tennisacademie van Angelique Kerber. Gedurende vier jaar diende ik als slag- en sparringpartner van de voormalige Grand Slam-kampioene, wat mijn inzicht in het spel en mijn vaardigheden als coach verder versterkte. Dit is nu mijn tweede jaar als tenniscoach op het Amstelpark, waar ik met zowel kinderen als volwassenen van verschillende niveaus werk. Mijn aanpak is gericht op het bieden van intensieve en competitieve trainingen, waarbij ik mijn passie voor het spel deel en mijn spelers motiveer om hun volledige potentieel te bereiken.

leon knoche

Leon Knoche

Recreatietrainer

Ik geef al tennisles sinds mijn 16e, nadat ik een coachlicentie heb behaald in Duitsland. Als actieve tennisser heb ik veel toernooien en clubwedstrijden gespeeld in Noord-Duitsland en speel nog steeds competitie voor Amstelpark. Mijn ervaring als speler helpt me om mijn leerlingen goed advies te geven. In Duitsland gaf ik voornamelijk les aan kinderen van alle leeftijden, maar bij Amstelpark focus ik meer op groepslessen en flexibele privélessen, voornamelijk voor volwassenen. In mijn lessen leg ik de nadruk op het toepassen van nieuwe slagen en technieken in wedstrijdsituaties. 

Ascan Lutteroth

Recreatietrainer

Ascan begon met tennis toen hij 5 jaar oud was. Op zijn 17e keerde hij voorgoed terug naar deze sport na het beoefenen van verschillende andere sporten. Hij trainde een jaar bij de Brugera Tennis Academy in Barcelona voordat hij aan zijn bachelorstudie begon. In Mexico speelde hij voor zijn universiteit en hielp hij het team twee keer landskampioen te worden, waarbij hij de MVP-award ontving. Zijn tennisniveau komt overeen met 2.0 in het Nederlandse classificatiesysteem. Als fulltime tennisleraar heeft hij 7 jaar ervaring, voornamelijk met jeugdspelers. Hij heeft in zowel Mexico als de VS gewerkt en geeft nu bijna 3 jaar les op Amstelpark, zowel in de selectietak als de recreatietak. Hij heeft de A-opleiding van de KNLTB afgerond en bezit twee licenties van de USPTA.

Chris

Groundsman

De beste tijd om te beginnen, is nu

Schrijf je nu in en word lid!